Vytisknout tuto stránku

Tohle o novorozencích nejspíš netušíte

Čekáte první dítě a představujete si, jak bude vypadat? Bude nepochybně krásné a dokonalé, ale garantujeme vám, že vás ledacos na jeho vzhledu i tělesných projevech zaskočí. Tak schválně.

Co třeba fakt, že bude mít plno vrásek? Některé děti v prvních dnech a týdnech po narození vypadají jako staří lidé, zejména ty, co se narodily dříve a nemají dostatek podkožního tuku nebo naopak ty, které se narodily dost po termínu a kůži si dlouho máčely ve vodě. Srovná se to v obou případech a to nejpozději do jednoho měsíce, spíše dříve.

Nebo tohle? Některé děti mají po narození všelijak zdeformovanou hlavu, třeba kuželovitě protáhlou, spláclou ze strany nebo mohou mít jednu část lebky propadlou oproti jiným. To všechno jako důsledek namáhavého průchodu porodními cestami. Nemusíte se bát, srovná se to, stejně jako další překvapivé věci, které rodiče na nejmenších dětech tak často zaskočí a přitom jsou úplně normální.

 

Podrobně jsme se o nich rozepsali v naší aplikaci MAMApp PREMIUM – k mání v našem e-shopu zde.  Za cenu dvou kafí v lepší kavárně získáte perfektního průvodce celým těhotenstvím, takže vás už nic nezaskočí. Kromě více než stovky článků od odborníků z obory nabízí aplikace i různé praktické funkce.

Ještě jste si nenainstalovala aplikaci MAMApp?
Stáhněte si ji!

Související položky (podle značky)