Vytisknout tuto stránku

Do kdy je přenášení bezpečné

Předčasný porod je pro mnoho těhotných strašákem, přenášení se zdaleka tolik nebojí. Přitom gravidita trvající příliš dlouho může vést například k tomu, že dítěti se přestane dostávat živin. Neznamená to nicméně, že se tak stane hned v prvních dnech po vypočteném termínu porodu.

Odborníci hovoří o skutečném přenášení po dvou týdnech od termínu porodu, obvykle se však těhotenství nenechává trvat více než deset dnů po něm. Pokud se porod do té doby nerozběhne sám, přistupují lékaři k jeho vyvolání. V každém případě je potřeba, aby žena s potermínovou graviditou chodila na pravidelné kontroly, které mohou včas odhalit rozvíjející se problém. Zvláště důležité to je v případě, že ženy trpí těhotenským diabetem, kde je riziko možných komplikací pro dítě vyšší.

Zajímá vás, jakým způsobem lékaři hodnotí stav dítěte v případě, že termín porodu minul a těhotenství nadále trvá? A ptáte se, jak vyvolávají porod u přenášející ženy? Píšeme o tom v prémiové verzi naší aplikace MAMApp, kterou snadno koupíte v našem e-shopu zde. MAMApp PREMIUM díky více než sto dvaceti článkům od kapacit v oboru poslouží jako průvodce těhotenstvím  bez zbytečného balastu a zavádějících informací.

Ještě jste si nenainstalovala zkušební verzi aplikace MAMApp?
Stáhněte si ji a zkoušejte čtyři týdny zdarma!

 

 

Související položky (podle značky)