Tisková zpráva: Česká těhotenská aplikace MAMApp slaví dva roky, stáhlo si ji skoro 100 000 žen

listopad 11, 2019

Praha, 11. listopadu 2019: Už téměř 100 000 žen si stáhlo českou těhotenskou aplikaci MAMApp, která je na trhu mobilních aplikací už dva roky. Jde o první nezávislou těhotenskou aplikaci v českém jazyce, zaštítěnou odbornou radou, naprogramovanou jak pro telefony se systémy iOS, tak Android. Aplikace MAMApp ihned po svém spuštění dobyla žebříčky v AppStore a Google Play.

Těhotenskou aplikaci MAMApp si uživatelky oblíbily hned po jejím uvedení na trh. „Aplikace si vedla skvěle hned od samého začátku, čímž se potvrdilo moje přesvědčení o tom, že těhotné ženy mají zájem o validní informace od odborníků,“ říká zakladatelka aplikace MAMApp Petra Horáková Krištofová, která už téměř deset let provozuje gynekologicko-porodnický portál GYNWEB.cz.

Odborně, objektivně a srozumitelně

Přidaná hodnota aplikace je v informacích, které jsou kontrolovány specialisty v oboru gynekologie a porodnictví a v nezávislosti, respektive v objektivitě informací. „Česká republika má jedny z nejlepších standardů těhotenské péče na světě, což si možná ne každý uvědomuje,“ vysvětluje Petra Horáková Krištofová a pokračuje: „V MAMApp najdete detailní harmonogram všech vyšetření s podrobnými vysvětlivkami a přes 120 článků, které postupně těhotnou ženu provedou těhotenstvím, aniž bychom jim vnucovali nějaké produkty.“ Konkurenční aplikace na českém trhu, které jsou překladem zahraničních aplikací, nezohledňují českou péči a doporučení české odborné společnosti. Jiné aplikace zase fungují na bázi reklamních sdělení.

Po čem těhotné touží?

Téměř 100 000 žen, které si aplikaci stáhly, daly autorce aplikace za dva roky existence velmi jasnou zpětnou vazbu. „Je neoddiskutovatelné, že těhotné ženy touží po informacích. Těhotenství je pro ně mimořádná situace,“ vysvětluje Petra Horáková Krištofová. „Jenomže internet nabízí hromadu často protichůdných informací, které mohou těhotné zmást a znejistět,“ dodává autorka aplikace, podle které jsou největším nebezpečím diskuzní fóra. „Problém je, že provozovatelé těchto fór vynakládají nemalé prostředky do optimalizace stránek pro vyhledávače a do reklamy, takže když si těhotná zadá do vyhledávače nějaký dotaz na nějaké konkrétní těhotenské vyšetření, mezi prvními výsledky najde názory anonymních žen ze všech koutů republiky, nikoliv věrohodné sdělení od odborníků.“

Aplikaci MAMApp proto vítají i čeští gynekologové a porodníci, neboť fakt, že mají těhotné aplikaci vždy po ruce, tedy v mobilu, snižuje jejich nutkání hledat další informace jinde. „Jedno ze základních sdělení naší aplikace je, že má-li těhotná pochybnosti, musí se obrátit na svého lékaře, ne na laičky do diskuzního fóra,“ říká Petra Horáková Krištofová.

One woman show

O projekt MAMApp se jeho autorka po dvou letech stále stará prakticky sama, zajišťuje i non-stop podporu uživatelkám. „Záměrně jsem tohle moje dítě nepustila z ruky. Vývoj samozřejmě zařizují profesionální programátoři, kteří pracují na bázi přesného zadání,“ popisuje Petra Horáková Krištofová. „Zatímco projekt jsem na papír psala přes rok, naprogramování trvalo podobně stejnou dobu a doteď, tedy dva roky od spuštění, ještě aplikaci ladíme a zdokonalujeme,“ dodává autorka aplikace s tím, že se snad brzy maminky dočkají pokračování aplikace, která se bude zaměřovat na batolata.

Projekt MAMApp není pro autorku ryze byznysovou záležitostí. „Nejde mi o to vydělat hromadu peněz, ale vymyslet něco užitečného, co někomu pomůže. Myslím, že se nám to daří, ale stále vidím další a další potřeby žen, které zůstávají nenaplněny,“ říká Petra Horáková Krištofová. Má na mysli zejména psychologickou podporu žen, kterým se těhotenství „nevydaří“. Udává se, že během prvního trimestru potratí až 15 % žen, mnohé ženy potrácí opakovaně. „Každý týden jsem minimálně s jednou takovou v kontaktu a často je chat na našich stránkách jediným komunikačním nástrojem, kde si mohou těhotné o této ztrátě v klidu popovídat. Tyto ženy netuší, kde hledat psychologickou pomoc a podporu, což vnímám jako velký průšvih,“ uzavírá Petra Horáková Krištofová.

 

Kontakt:
Petra Horáková Krištofová
jednatelka / CEO
MEDUCAPPS, s.r.o.
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.mamapp.cz

 

O MAMApp:

Těhotenská aplikace MAMApp byla založena v roce 2017 a navazuje na gynekologicko-porodnický portál GYNWEB.cz, který funguje od roku 2010. Na správnost poskytovaných informací dohlíží odborná rada složená z předních specialistů v oborech gynekologie a porodnictví. Aplikace MAMApp je k dispozici jak pro platformu Android, tak pro iPhone/iOS. Za dva roky existence si aplikaci stáhlo téměř 100 000 žen. Autorka aplikace MAMApp Petra Horáková Krištofová je rovněž zakladatelkou Nadačního fondu APOLENA, který podporuje špičkovou operační léčbu gynekologicky nemocných žen na gynekologicko-porodnické klinice U Apolináře v Praze.

 MAMApp PREMIUM za 79 Kč!

PROMO kód v ceně 79 Kč aktivující MAMApp PREMIUM

si můžete zakoupit v našem e-shopu zde.