Krvácení v těhotenství: Co může znamenat?

Dobrá zpráva úvodem. Obávané krvácení během těhotenství nemusí znamenat žádný fatální průšvih. Záleží samozřejmě na to, jak silné krvácení je a v jaké fázi gravidity se objevilo. Rozhodně neuděláte chybu, když se s ním obrátíte na lékaře nebo v některých případech dokonce gynekologickou pohotovost.

Až čtvrtina žen zaznamená krvácení, někdy jen v podobě slabého špinění v době, kdy se oplodněné vajíčko uhnizďuje v děloze. Někdy je toto krvácení silnější a žena ho omylem může považovat za menstruaci.

Bohužel, krvácení v prvním trimestru může být příznakem nebezpečného mimoděložního těhotenství - pokud po pozitivním těhotenském testu krvácení doprovází silná bolest na jedné či druhé straně podbřišku, je na místě se rychle vydat k lékaři. Stejně se může projevit i potrat, což není v prvním trimestru zase tak neobvyklá věc, vyloučit nebo potvrdit ho může ultrazvuk a krevní test.

Bojíte se krvácení během těhotenství a chcete znát všechny potřebné informace? Najdete je spolu s možnými komplikacemi v dalších trimestrech gravidity v aplikaci MAMApp PREMIUM s více než 120 články od předních odborníků. Máte aplikaci nainstalovanou, ale nemáte PREMIUM? Můžete si ho pořídit v našem e-shopu zde.

Ještě jste si nenainstalovala aplikaci MAMApp?
Stáhněte si ji!

 MAMApp PREMIUM za 79 Kč!

PROMO kód v ceně 79 Kč aktivující MAMApp PREMIUM

si můžete zakoupit v našem e-shopu zde.