Jak dítě zaregistrovat k pediatrovi

Zatímco zdravotní pojišťovnu budete řešit až po narození dítěte, pediatra byste měli sehnat už předtím. Zajímejte se o to, zda má smlouvu s vaší zdravotní pojišťovnou, jaké má ordinační hodiny či jaké je vybavení ordinace – nabízí například CRP, streptest či rychlé vyšetření moče jako standard?

Podle českých zákonů by pediatr měl vidět dítě do 48 hodin po propuštění z porodnice, ale běžné je, že se s lékařem domluvíte na návštěvě až za několik dní. Na vás je, zda chcete přijet do ordinace, nebo v tomto případě pozvete lékaře domů. Povinné to však na rozdíl od minulosti není.  

Spádovost lékařů neexistuje, ale užitečné je, když to k němu nebudete mít daleko a když u jeho ordinace nebude potíž s parkováním, zvláště s malými dětmi k němu budete chodit často.

Přemýšlíte, podle čeho ještě vybrat pediatra? Nebo pediatra už máte, ale nevíte, kdy a jak dítě přihlásit ke zdravotní pojišťovně? Potřebné informace najdete v naší aplikaci MAMApp PREMIUM, kterou můžete koupit do svého mobilu v našem e-shopu zde. Díky více než 120 článkům od odborníků a několika praktickým funkcím poslouží jako komplexní průvodce celým těhotenstvím.

Ještě jste si nenainstalovala aplikaci MAMApp?
Stáhněte si ji!

 MAMApp PREMIUM za 79 Kč!

PROMO kód v ceně 79 Kč aktivující MAMApp PREMIUM

si můžete zakoupit v našem e-shopu zde.