Sex ve třetím trimestru nemusí ničemu vadit

Lékaři mají vcelku jasno v tom, komu milování v posledních měsících a týdnech před porodem nedoporučují, protože by to mohlo ohrozit dítě, případně matku. Většina těhotných však nemusí mít žádné obavy.

Kdo by však měl být opatrný a případně svůj sexuální život probrat s gynekologem? Velké riziko představuje takzvaná placenta previa, jinak též vcestná placenta nebo vcestné lůžko. Když placenta zcela zakrývá děložní čípek a vchod do pochvy, hrozí poměrně vysoké riziko vaginálního krvácení a byl by nesmysl je dále zvyšovat. Sex je třeba si odepřít i při vaginálním krvácení z jiných příčin, ačkoli jinak samo o sobě nemusí znamenat závažné riziko.

Rozmyslet si milování od sedmého měsíce dále by měly i ženy, které v minulosti předčasně porodily nebo potratily v pokročilejších fázích těhotenství, potrat do zhruba sedmého osmého týdne je však jiný případ.

Jaká jsou další rizika a jak je to s vlivem sexuálního styku na dítě v děloze? Tohle a další informace nejen o milostném životě v době těhotenství se můžete dozvědět, pokud si pořídíte aplikaci MAMApp PREMIUM – k mání v našem e-shopu zde. Kromě více než sto dvacet fundovaných článků v ní najdete také, kalendář těhotenských prohlídek, možnost zapisovat si údaje o průběhu těhotenství a další šikovné funkce.

Ještě jste si nenainstalovala aplikaci MAMApp?
Stáhněte si ji!

 MAMApp PREMIUM za 79 Kč!

PROMO kód v ceně 79 Kč aktivující MAMApp PREMIUM

si můžete zakoupit v našem e-shopu zde.