Jaký budete mít rodičovský příspěvek

Základní výše rodičovského příspěvku je už několik let stejná – celkem činí 220 000 korun.  Avšak od ledna 2020 by se měl zvýšit na rovných tři sta tisíc a to nejen pro rodiče novorozenců. Více peněz by měli brát i ti, kdo už příspěvek pobírají a do ledna jej nevyčerpají.

Na vícerčata by rodiče od ledna 2020 měli čerpat celkem 450 tisíc korun.

Už teď platí, že příspěvek nejde získat celý najednou, ale už od roku 2018 ji jde čerpat podstatně rychleji než dosud. Pokud rodič splní několik podmínek, stačí mu k tomu necelý rok. Měsíčně lze brát stejně, jako činila výše peněžité podpory v mateřství, maximálně kolem třiceti šesti tisíc korun měsíčně – to odpovídá hrubému měsíčnímu příjmu přibližně osmdesát pět tisíc korun. Hlavní podmínkou pro volbu zrychleného čerpání je poměrně vysoký příjem.

Pozor, pokud rodič nemá nárok na peněžitou podporu v mateřství, čili nenastupuje na mateřskou, ale rovnou na rodičovskou dovolenou, nemůže čerpat peníze libovolně rychle.
Všechna přesné a aktuální údaje o nároku na rodičovský příspěvek a jeho čerpání přinášíme v aplikaci MAMApp PREMIUM, kterou snadno koupíte v našem e-shopu zde. Nabízí přes 120 článků od odborníků s garantovanými informacemi včetně mnoha praktických funkcí.

Ještě jste si nenainstalovala aplikaci MAMApp?
Stáhněte si ji!

 MAMApp PREMIUM za 79 Kč!

PROMO kód v ceně 79 Kč aktivující MAMApp PREMIUM

si můžete zakoupit v našem e-shopu zde.