Už na vás jde syndrom hnízdění?

Třetí trimestr bývá obdobím, kdy ženě energie spíše schází, ale občas se jí objeví úplná záplava spolu s chutí přebudovat celý byt či dům. Je to vlastně obdoba biologického nutkání, které popohání ptáky k tomu, aby pro své potomky vybudovali pořádné hnízdo. Odtud také pojem syndrom hnízdění.

Výzkumy zaměřující se na četnost výskytu těchto projevů ukázaly, že podobné projevy pociťuje sedm žen z deseti. Pozor, projevy syndromu hnízdění nijak nevypovídají o tom, že se už rychle blíží porod. Hnízdící instinkty bývají nejsilnější v posledním trimestru, ale někdy se mohou přihlásit o slovo už v pátém šestém měsíci těhotenství.

Že je vám něco podobného úplně cizí, ačkoli jste těhotná už poněkolikáté? Nevyčítejte si, pokud žádný hnízdící instinkt nepociťujete, zrovna tak si nemějte za zlé, že i přes vaši snahu nebude domácnost a zázemí pro dítě do porodu dokonalé. Dítě bude stejně ze všeho nejvíce potřebovat vás.

Chcete si číst ještě víc zajímavostí o hnízdícím instinktu a o těhotenství všeobecně? Pak by vás mohla uspokojit aplikace MAMApp PREMIUM, kterou si můžete koupit do svého mobilu v našem e-shopu zde. Najdete v ní více než 120 článků od odborníků s garantovanými informacemi včetně několika praktických funkcí, jako je například počitadlo pohybů miminka, harmonogram vyšetření podle českých standardů či prostor na zapisování informací o průběhu gravidity.

Ještě jste si nenainstalovala aplikaci MAMApp?
Stáhněte si ji!

 MAMApp PREMIUM za 79 Kč!

PROMO kód v ceně 79 Kč aktivující MAMApp PREMIUM

si můžete zakoupit v našem e-shopu zde.