Je před porodem nutná příprava na kojení?

Většina žen dokáže kojit bez potíží, i když počátky nemusí být nejpříjemnější. Není nutné se na něj nějak speciální chystat ještě před porodem, tělo tak učiní samo. Mléčné žlázy a buňky produkující mléko se zvětšují, prsa se prokrvují a jsou větší než obvykle.

Mimochodem, je jedno, jak velká prsa běžně máte, na kojení to nemá žádný vliv. Ačkoli se můžete dočíst, že je dobré předem masírovat a vytahovat bradavky, nutné to není. Ještě před porodem si můžete koupit pohodlné kojící podprsenky, ale nečiňte tak moc brzy, prsa se mění až do porodu a vy přece chcete, aby vám i tohle prádlo sedělo. Kvalitní kojící podprsenky nemohou být úplně levné, počítejte s cenou kolem tisícovky za kus.

Co dalšího v souvislosti s kojením pořídit? Nabízí se odsávačka, ale zrovna tu je lepší v případě potřeby půjčit – tuhle možnost porodnice běžně nabízejí. A vy možná zjistíte, že vám vůbec nevyhovuje a že se bez ní obejdete.

Máte obavy z kojení a chcete mít pohromadě všechny potřebné informace o potřebném vybavení? Najdete je spolu s průvodcem celým těhotenstvím v aplikaci MAMApp PREMIUM s více než 120 články od předních odborníků. Máte aplikaci nainstalovanou, ale nemáte PREMIUM? Můžete si ho pořídit v našem e-shopu zde.

Ještě jste si nenainstalovala aplikaci MAMApp?
Stáhněte si ji!

 MAMApp PREMIUM za 79 Kč!

PROMO kód v ceně 79 Kč aktivující MAMApp PREMIUM

si můžete zakoupit v našem e-shopu zde.