Tyhle dokumenty budete v porodnici potřebovat

Doporučení ohledně dokumentů, které jsou potřeba k porodu, se mohou mezi jednotlivými porodnicemi mírně lišit, ale v zásadě po vás budou všude chtít to samé. Tedy občanku nebo pas, těhotenskou průkazku se všemi výsledky vyšetření, kartičku zdravotní pojišťovny.

A také vyplněný dotazník o jménu dítěte podepsaný oběma rodiči, oficiálně se jmenuje Prohlášení rodičů o volbě jména dítěte. Musíte uvést varianty křestního jména pro děti obou pohlaví, i když z vyšetření víte, zda to bude kluk nebo holka. Podepsat ho musí oba budoucí rodiče. Některé porodnice nicméně tak přísné nejsou a nechají vás, ať jméno zvolíte, až potomek přijde na svět podle toho, které vám k němu bude nejvíce sedět.

Pozor, zatímco vdané páry předem nemusí na žádné úřady, u nesezdaných je potřeba návštěva na matrice, pokud chtějí, aby měl potomek příjmení po otci. Existuje na to speciální formulář,  který musí budoucí rodiče donést potvrzený.

Co potřebujete, abyste získali rodný list dítěte? Všechno vám vysvětlíme v naší aplikaci MAMApp PREMIUM. Možná máte zatím jen zkušební verzi MAMApp, ale v MAMApp PREMIUM, kterou si můžete koupit v našem e-shopu zde, najdete mnohem více obsahu a funkcí a získáte tak komplexního průvodce celým těhotenstvím.

Ještě jste si nenainstalovala aplikaci MAMApp?
Stáhněte si ji!

 MAMApp PREMIUM za 79 Kč!

PROMO kód v ceně 79 Kč aktivující MAMApp PREMIUM

si můžete zakoupit v našem e-shopu zde.